Hoe is de ‘Gratis drinkwater’ tot stand gekomen?

gratis drinkwater Eveline Bonaire 2017


Het idee achter ‘Gratis drinkwater’ is ontstaan op Bonaire en in twee jaar uitgegroeid tot een mondiaal project in combinatie met de speciaal hiervoor ontwikkelde Blue Bottle en de mondiaal te gebruiken gratis Refill app.

‘Gratis drinkwater’ heeft als doel het gebruik van water, frisdrank en andere dranken in eenmalig te gebruiken plastic flesjes, blikjes en bekertjes drastisch terug te brengen. Omdat er geen statiegeldsysteem is voor deze verpakkingen is er een groeiende stroom [zwerf]afval en wordt de leefomgeving van mens, dier en de natuur steeds zwaarder belast.

Minder zwerfafval

De gemeenten In Nederland besteden per jaar €192 miljoen aan het opruimen van zwerfafval. Dat is per inwoner gemiddeld €11,16. Met ‘Gratis drinkwater’ brengen we zwerfafval met zeker 10% per jaar terug. Elke te bereiken besparing wordt zo direct zichtbaar!

Binnen ‘Gratis drinkwater’ wordt een netwerk van waterpunten opgezet waar de ondernemer het water gewoon schenkt uit de kraan, uit een kan, de koelkast, jerrycan of waterkoel-unit. Zo’n waterpunt is te herkennen aan de opvallende raam/deur-stickers en staan in de gratis te downloaden mobiele Refill app.

Samenwerken 

Op elke locatie werken we samen met de lokale overheid, [horeca]ondernemers, locatie-marketeers, toeristische organisaties, het waterbedrijf, afvalverwerkers etc. Zo maken we gebruik van elkaars netwerk, delen we inspanningen, kosten en versterken we elkaars woord én daad. Publicitair dragen we ‘Gratis drinkwater’ zo in elke vorm breed uit.

Met the Blue [thermos] Bottle bieden we het beste betaalbaar alternatief om dagelijks gewoon kraanwater, warme dranken of andere dranken uit grote [statiegeld]flessen te gebruiken. [vaste verkoopprijs 500ml. €15,00 / vergelijkbare kwaliteitsfles = €30 / €40 / verkrijgbaar via de waterpunten en de promotieteams]

Samen dringen we [zwerf]afval terug, ontstaat er een ‘groene’ bewustwording, een positieve uitstraling en is er een directe verbetering van het leefklimaat.

Wij noemen dat PRecycling!

Meedoen,. of meer weten?

Neem contact op via: gratis drinkwater