Refill Den Haag – persbericht

Refill Den Haag brengt meer blauw op straat!

Refill Den Haag - Rosa Hagen - Eau eau den Haag

Op 1 december gaan Refill Den Haag vrijwilligers de stad in voor het werven van ‘Gratis drinkwater-punten voor hun ‘Gratis drinkwater’-netwerk. Refill projecten vind je in alle grote steden wereldwijd en is in de laatste jaren uitgegroeid tot een mondiale beweging met miljoenen gebruikers en een eigen World Refill dag op 16 juni.

Minder afval!

Zo’n netwerk zoals Refill Den Haag heeft als doel het gebruik van water, frisdrank en andere dranken in eenmalig te gebruiken plastic flesjes, blikjes, drinkpakjes, zuigzakjes en bekertjes drastisch terug te brengen. Wat niet verkocht wordt hoeft men ook niet te produceren, te vervoeren en als [zwerf]afval op te ruimen. Zo zorgt het minder verbruik van deze verpakkingen dus direct ook voor een verbetering van onze leefomgeving.

Bij u in de buurt zo’n watertappunt

Binnen het Refill Den Haag netwerk zijn gastvrije en bewuste ondernemers echte Refill-ambassadeurs. Bij hen kunnen bezoekers met een herbruikbare fles gewoon binnenstappen om die gratis te laten vullen met koel Haags kraanwater. Elk Refill waterpunt is te vinden in de gratis mobiele Refill app. en op straat duidelijk zichtbaar met de Refill sticker op het pand. Door het ophangen van de poster en het vermelden op hun social media en website groeit het Refill Den Haag netwerk.

Eau Eau Den Haag

Elk waterpunt heeft de mogelijkheid de 500 ml. Eau Eau Den Haag Blue thermos Bottle te verkopen. Deze Blue Bottle is op meer punten uniek. Zo is deze drinkfles gemaakt van 100% recyclebaar roestvast staal met een velours aanvoelende keiharde poedercoating en heeft het een vacuüm thermosfunctie. Zo blijven dranken, soepen, sausen ook echt 12 koud of 6 uur warm. Er kunnen ook gewoon ijsklontjes, gehaktballetjes of bevroren vruchtjes in. Ideaal voor het sporten, bij de wandeling, thuis of op het werk.

Een H-eerlijke thermosfles

De 500ml. versie van de Eau Eau Den Haag Bottle met gratis Active dop heeft een eerlijke verkoopprijs van €20,-. Via de webshop zijn alle Blue Bottle’s in verschillende maten en andere doppen verkrijgbaar. Zo is er dus een betaalbaar alternatief om dagelijks gewoon kraanwater, warme dranken of andere dranken uit grote [statiegeld]flessen te gebruiken.

Steun lokale organisaties

Met de aankoop van een Blue Bottle steunt u lokale Cleanup teams met hun zwerfafvalacties en/of organisaties t.b.v het welzijn van dier en natuur. Op elke locatie bepalen we met stakeholders en belanghebbende de gewenste uitvoering. Zo’n donatie kan in klinkende munt, in water of een percentage van de verkoop van hun eigen Blue Bottle’s.

Meer informatie: Refill Holland

Refill Den Haag - Rosa Hagen - Eau Eau Den Haag Blue Bottle - XL foto