Bonaire thermosfles

Water, de Essentie van Leven: Gratis Drinkwater en Duurzaamheid

Waarom water drinken? Water is van vitaal belang voor ons lichaam. Elke dag hebben we minstens 1,5 liter schoon drinkwater nodig en in warme gebieden zelfs meer. Waarom water drinken? Het reguleert onze lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat onze organen optimaal functioneren, vooral onder de brandende tropische zon.

De Kwaliteit van Drinkwater: Kraanwater versus Fleswater

Op onze ‘Gratis drinkwater’ locaties komt het beste drinkwater gewoon uit de kraan. Waterbedrijven produceren dit met uiterste zorg en de kwaliteit staat wekelijks onder strenge kwaliteitscontroles. In vergelijking daarmee vallen de controles op fles- of mineraalwater absoluut in het niet.

Marketeers prijzen fleswater aan als de meest ultieme keuze, als luxegoed of als het beste dat verkrijgbaar is. Maar het komt meestal uit dezelfde grondwaterlagen als kraanwater. De watermultinationals pompen dit op en verpakken het in plastic of glazen flessen die men wereldwijd vervoerd. Hiervoor rekenen zij exorbitante prijzen. Door die marketingstrategieën betaal je voor water soms wel 1.000 keer het bedrag per liter dan het water dat waterbedrijven je berekenen.

Waarom water drinken: Terugdringen van Plastic Afval en Bewustwording

Ons project heeft een eenvoudige doelstelling: het gebruik van drinkwater in plastic flesjes drastisch verminderen, vooral op locaties waar dit het hardst nodig is. We informeren bezoekers en toeristen over de gratis verkrijgbaarheid en kwaliteit van drinkwater, stimuleren het gebruik van herbruikbare flessen zoals de Blue Bottle, en werken samen met ondernemers om een netwerk van waterpunten op te zetten.

PRecycling: Onze Filosofie van Voorkomen

Preventie is beter dan maar blijven opruimen. Door voorlichting te geven en duurzame alternatieven te bieden, dragen we bij aan het verminderen van plastic afval, het vergroten van milieubewustzijn en het verbeteren van het leefklimaat.

Doe Mee of Ontdek Meer!

Neem deel aan ons initiatief en ontvang meer informatie ? Stuur ons een email via: gratis drinkwater. Samen streven we naar een wereld waarin water duurzaam en vrij beschikbaar is voor iedereen!