Refill Westland

Refill Westland – gratis drinkwater

Gratisdrinkwater / Refill Westland


Onze ambassadeurs!

Zij zijn de motor van het project. Het Refill Netwerk kan alleen groeien met behulp van enthousiaste ambassadeurs: per provincie, streek, gemeente of stad. Zet zo uw eigen locatie op!!

Op elke locatie zorgt u voor het invoeren van de watertappunten, u introduceert het project bij ondernemers, onderhoudt contact met hen en neemt ze op in het netwerk. Daarvan maakt u een foto – zie onze waterdragers – en plakt samen met hen de sticker.

Neem dan snel contact met ons op!

Wij zorgen voor alle tools en voor een eigen Blue Bottle! Door de verkoop daarvan zorgt u voor de eigen groei en steunt u indirect lokale Cleanup teams en/of organisaties voor dier en natuur!

Uw o174 Blue Bottle staat hier!

Doe mee aan Refill Holland waar lokaal gratis drinkwater centraal staat.

De gratis Refill app staat hier!

De beste kwaliteit drinkwater!

De doelstelling van het project is heel simpel; het gebruik van drinkwater in plastic flesje drastisch terugdringen en dan zeker op locaties waar dit nu echt al hard nodig is. De drinkwaterkwaliteit in Nederlandse steden is perfect echter de bezoeker/toerist koopt, door de onwetendheid over de gratis verkrijgbaarheid van drinkwater massaal water in plastic flesjes. Hierdoor is er een constante stroom aan plastic [zwerf]afval en wordt de toch al fragiele leefomgeving van mens, dier en de natuur belast.

Ons project informeert die bezoeker/toerist over de gratis verkrijgbaarheid, de drinkwaterkwaliteit, het hoe en waarom van water drinken, brengt samen met ondernemers een netwerk van waterpunten tot stand en biedt met the Blue Bottle [de thermosfles 2.0] een perfect alternatief om gewoon kraanwater te gebruiken. Zo wordt het [zwerf]afval teruggedrongen, ontstaat er een ‘groene’ bewustwording en is er een directe verbetering van het leefklimaat.

Wij noemen dat PRecycling!

Niet opruimen, maar ingrijpen voor het gebeurt! 

Mee doen! of meer weten?

Neem contact op via: gratis drinkwaterLocatie Westland
( +/- 110.000 inwoners )


Na het uitrollen van ons GRATIS DRINKWATER netwerk met ondernemers heeft de gemeente in samenwerking met het regionaal waterbedrijf 11 openbare waterpunten geopend. Elke inwoner heeft nu binnen 15 minuten de mogelijkheid zijn Blue Bottle te vullen bij een van de 50 waterpunten in Westland.

ETXRA:

In de GEWOON DOEN actie van Cleanup team Westland ontving men bij inlevering van 300 kleine plastic flesjes of drinkblikjes een 500ml. Blue thermos Bottle. In totaal zijn er 233.452 Blikjes en flesjes ingeleverd. Door een gemeentelijke subsidie en donaties konden ruim 500 Blue Bottle’s worden aangekocht. Deze zijn uitgedeeld aan Cleanup team leden, kinderen van Basisschool de Vlieten, vrijwilligers voor hun werk en als cadeautje aan jubilerende organisaties.

GEWOON DOEN werd in de regionale media stevig weergegeven met een totale mediawaarde van € 180.000,-