Westland drinkwater-tappunten


Westland elf watertappunten rijker


“Gezond en lekker fris”, concludeert wethouder Leen Snijders (beheer openbare ruimte Westland) als hij het water uit het watertappunt aan het Raadhuisplein in De Lier drinkt. Binnenkort heeft Westland in totaal 11  watertappunten. Vorig jaar werden al tappunten gerealiseerd in Poeldijk (Voorstraat), Wateringen (Plein), Naaldwijk (Verdilaan), Honselersdijk (Dijkstraat), Kwintsheul (Kerkstraat) en De Lier (Raadhuisplein). Daar zijn recent tappunten bijgekomen in ’s-Gravenzande (Langestraat) en Maasdijk (Oranjeplein). Binnenkort volgen nog Wateringen (Zwethkade Noord), Ter Heijde (Karel Doormanweg) en Monster (Kerkplein).

“De tappunten zijn een initiatief vanuit de gemeenteraad in Westland”, zegt wethouder Snijders. “Maar eentje die ik van harte heb omarmd. Met deze tappunten stimuleren we mensen hopelijk om vaker ons gezonde drinkwater te drinken in plaats van bijvoorbeeld frisdranken uit de supermarkt. Behalve dat het water uit de tappunten gratis en dus veel goedkoper is, brengen we op deze manier ook minder plastic flesjes en drinkkartons in omloop. En minder afval is weer goed voor het milieu!”

De elf watertappunten in Westland liggen zo veel als mogelijk aan drukke, doorgaande wegen waar veel fietsers en wandelaars komen. Snijders: “Dat was nog best een zoektocht. In eerste instantie hadden we verschillende goede locaties uitgekozen. Daarvan bleken diverse tappunten te ver van de hoofdwaterleiding te liggen. De tappunten moeten op redelijke afstand van zo’n hoofdwaterleiding zijn gesitueerd om te zorgen voor voldoende doorstroming van het water. Heb je die doorstroming niet, dan krijgen schadelijke bacteriën een kans. Gelukkig hebben we uiteindelijk elf geschikte locaties gevonden.”

Waterbedrijf Evides gaat de watertappunten in Westland mechanisch onderhouden en controleert de kwaliteit.

Bron: Gemeente westland 24 juni 2020

Publicatie WOS: Watertappunten Westland

Publicatie WOS: Watertappunten Westland

Publicatie WOS: Watertappunten MiddenDelfland